10 tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

10 tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje.

De datum voor het jaarlijkse organiseren voor een bedrijfsuitje komt met rasse schreden dichterbij en u hebt werkelijk nog geen idee wat te organiseren? Uiteraard, er zijn legio mogelijkheden, maar hoe pak ik dit aan? Waar begin ik mee en hoe zorg ik ervoor dat het een topdag gaat worden?

Het teambuildingsaspect tijdens een bedrijfsuitje

Een bedrijfsuitje is een belangrijke dag, waar je van wilt dat het een positief effect heeft op uw collega’s. Dit effect moet uiteindelijk van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf. In het begin, is het daarom belangrijk om het doel van uw bedrijfsuitje te bepalen. Wat is de aanleiding van deze dag? Is het een vast gebruik of koppel je het uitje aan de introductie van interne vernieuwingen; bijvoorbeeld een nieuwe koers die het bedrijf gaat varen. De ervaring leert dat een ‘boodschap’ die tijdens een bijzondere activiteit op een andere locatie dan de werkplek wordt overgebracht, veel langer blijft hangen. Last but not least is het teambuildingsaspect natuurlijk van groot belang. Het met elkaar delen van leuke ervaringen schept een band, wat de werksfeer ten goede komt.

Heb je het doel van jullie bedrijfsuitje vastgelegd? Dan volgen hier wat tips;

 1. Wie gaan we uitnodigen?

Vraag jezelf van tevoren goed af voor wie uw bedrijfsuitje is. Willen we alleen met personeel van ons bedrijf gaan of nemen we ook partners, kinderen of eventueel relaties mee?

 1. Vaststellen van het budget

Zorg ervoor dat je een budget (per persoon of totaalbudget) hebt, zodat je weet op welke activiteiten je je kunt gaan richten. Bij te weinig budget is er wellicht extra geld beschikbaar wanneer u het bedrijfsuitje gedeeltelijk in eigen tijd of helemaal in eigen tijd plaatsvindt. Onderhandel hierover met uw leidinggevende!

 1. De activiteit(en)

Zoek twee, maximaal drie activiteiten waar je informatie van opvraagt. Probeer ieder jaar weer iets unieks te kiezen. Ben je met minder dan 16 personen? Breng dan een bezoek Dwingelderheem in Dwingeloo. Check ook meteen de beschikbaarheid, zodat je een aantal data kunt voorleggen bij uw collega’s. Op onze pagina teambuilding staat een skala aan mogelijkheden van onze samenwerkende partners.

 1. Leg het voor aan uw collega’s

Leg uw selectie van activiteiten voor aan uw collega’s, peil de reacties middels een voorkeurslijst (als je het geheim wilt houden, maak er dan bijvoorbeeld van: ‘Indoor activiteit met spanning’ of ‘Outdoor activiteit met ontspanning’. Bepaal aan de hand hiervan voor welke activiteit je gaat. Neem hier ook meteen de voorkeursdatum in mee. Als je dan toch alles aan het verzamelen bent, kun je ook de dieetwensen en eventuele fysieke beperkingen inventariseren. Wist je overigens dat Dwingelderheem volledig rolstoeltoegankelijk is?

 1. Het vervoer

Zorg ervoor dat dit goed is geregeld. Vaak willen je collega’s een glaasje alcohol nuttigen tijdens het bedrijfsuitje, dan is het handig om vervoer te regelen of samen te rijden en een BOB aan te wijzen.

 1. Deelnemers uitnodigen

Zorg voor een originele uitnodiging, aan iedereen persoonlijk gericht. U wilt iedereen enthousiast krijgen, dus maak er iets leuks van. Houdt dan de inschrijvingen bij op een Excel sheet. Om late afzeggingen te voorkomen kun je aangeven dat je een X-bedrag bij de deelnemer in rekening brengt indien er binnen een bepaalde periode zonder goede reden wordt afgezegd.

 1. Een aantal dagen vooraf…

Neem het programma goed door met ons om de laatste wijzigingen en voorkeuren door te nemen.

 1. Eén dag voor het bedrijfsuitje

Stuur alle deelnemers één dag voor uw bedrijfsuitje een sms of mail met belangrijke informatie. Hiermee kunt u ook uw mobiele nummer doorgeven als er last minute vragen zijn. Geef ook onze website: www.dwingelderheem.nl door zodat iedereen weet waar hij/zij heen gaat.

 1. Op de dag zelf

Zorg dat u zelf ruim op tijd aanwezig bent. En zorg ervoor dat u leuke foto’s en filmpjes maakt. Zorg ook voor een leuke ‘give away’ aan het einde van de dag. Bij bieden optioneel een groepsfoto aan voor uw team. Zie ‘bij te boeken opties’ op de pagina Tarieven

 1. Evaluatie

Houdt na jullie bedrijfsuitje een enquête en presenteer de uitkomsten aan je leidinggevende en directie. Neem de uitkomsten ook mee naar de organisatie van volgend jaar! Ook wij willen graag weten hoe u uw bedrijfsuitje hebt ervaren bij Dwingelderheem.

Heb jij zelf nog tips voor het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje? Deel ze dan met ons!

Neem direct contact met ons op.

 

 

VUL HIERONDER UW GEGEVENS IN EN DAN NEMEN WIJ CONTACT MET U OP.


  Wij verzorgen jullie graag een gezonde lunch of diner bij een training, vergadering of bij een andere activiteit

  De Heemkeuken

  Alles uit de keuken (biologisch/dynamisch)  komt zoveel mogelijk uit eigen moestuin en kas.

  Lees meer over De Heemkeuken

  Impressie

  Neem een kijkje in de keuken bij Dwingelderheem

   

  Ga hier naar de impressie

  Om de Heem heen

  Wilt u langer verblijven of weten welke prachtige natuur in de buurt is?

   

  Ga hier naar ‘Om de Heem heen’