Workshop Bio-Tsukémono fermentatie op 8 juni

Workshop gegeven door Peter van Berckel van fermenPeer – Ministerie van Gegiste Zaken!
Fermenteren staat de laatste jaren -terecht- enorm in de belangstelling. De stroom van informatie over (oude en bijna vergeten) kennis houdt gelukkig maar niet op. Iedere cultuur ter wereld hanteert fermentatietechnieken.
De Groene Kookacademie -kookschool voor natuurvoeding- omhelst deze techniek vooral vanwege de gunstige effecten op de gezondheid en de verrassende smaaktransformaties die in dit proces ontstaan. We zijn de enige EKO gecertificeerde kookschool in Nederland.

Tijdens deze workshop belichten we een eenvoudige, maar doeltreffende bereiding. We hebben het over korte, snelle groentefermentaties: de pickle.

Van de vele authentieke smaken van Japan is tsukémono ofwel gepicklede groenten altijd onontbeerlijk geweest bij de dagelijkse maaltijden. Pickles wekken de eetlust op, ondersteunen de spijsvertering en versterken het darmstelsel.De Japanners eten dit gerecht al eeuwen.

Deze worden met behulp van de picklepers, de tsukémono ki, gemaakt. Volgens Peter van Berckel is dit het allerleukste Japanse speelgoed wat er bestaat. De pers zet gezouten groenten onder druk om sneller en beter verandering te krijgen. Het zout onttrekt vocht en volume aan het product. Het pickleproces duurt een half uur tot een paar uren. In de recepten maken we gebruik van groenten zoals kool, gember en daikon en de smaakmakers shoyu sojasaus, umeboshi, rijstazijn, kombu en wasabi. fermenPeer werkt met de mooie ambachtelijke producten van Terrasana.
http://www.terrasana.nl/nl/producten/groep/789

Programma:
Vooral veel levende en vitale pickles maken!
Theoretische kennis en achtergronden over fermentatie, cultuur, gezondheidsaspecten, producten en techniek.
Een gezamelijke Japanse maatijd met pickles.

Deze workshop is inclusief je eigen picklepers, fermenPeer’s enthousiaste begeleiding, ingrediënten en een tsukémono maaltijd van biologische kwaliteit en een uitgebreide hand-out van 26 bladzijden met informatie en veel recepten.

De workshop duurt 4,5 uur. De prijs is inclusief je eigen pickle pers €79,-
Geef je eenvoudig op via:
https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/fermenpeer/

Informatie:
scharrelkok@picander.nl 06 – 46 166 770
http://groenekookacademie.nl/agenda2