vers geperst groentesap

Welke voordelen zitten er aan groentesap drinken?

Waarom het drinken van groentesap wordt aangeraden, zal duidelijk worden aan de hand van de lijst voordelen die het met zich mee zich meebrengt. Deze lijst vind je hieronder.

Voordeel 1:Het levert je lichaam hoge voedingswaarden

Het zou je nog kunnen verbazen hoeveel porties groente er in een glaasje sap passen. Sterker nog, vijf kopjes groente kunnen gemakkelijk als een portie opgediend worden, als deze tot sap geperst worden. Het is dan ook niet zo gek dat je door het drinken van groentesap je lichaam een flinke lading voedingsstoffen aanlevert. Deze houden je gezond en gelukkig.

Voordeel 2: Het zorgt voor een betere voedingsstofabsorptie

Door groentesap te drinken, zorg je ervoor dat jouw lichaam alle benodigde voedingsstoffen absorbeert. Wanneer je groente eet, moet je lichaam eerst nog de groente van de vezels te scheiden, waarna deze pas geabsorbeerd kunnen worden.

Dit proces kost tijd. En zeker als je je voedsel niet voldoende kauwt, of als je een slap verteringssysteem hebt, zal het niet van een leien dakje gaan.

Sap drinken zorgt ervoor dat je lichaam gemakkelijk toegang heeft tot al deze voedingsstoffen. Groentesap drink je niet maar lepel je langzaam op. De vertering begint hierbij al in de mond.

Voordeel 3: Het houdt je lichaam gehydrateerd

Doordat je jezelf jouw dagelijkse dosis groente in vloeibare vorm voorschotelt, blijft je lichaam gehydrateerd. Het drinken van een of meerdere glazen per dag, zorgt er dus voor dat jij alvast een aanzienlijk deel van het vocht (water) dat je dagelijks nodig hebt, binnenkrijgt.

Voordeel 4:Het is gevuld met goede, natuurlijke stoffen

Groenten zitten boordevol natuurlijke, verse vitaminen. Daarnaast bevatten ze ook veel mineralen. Groentesap is dus een erg gezond drankje.

N.B:Groentesappen drink je niet i.p.v. groente eten maar als extra toegevoegde waarde in je voedingspatroon.

Wij serveren vers geperst groentesap, probeer het eens!