Fair Trade Locatie

In 2020 worden wij officieel’ Fair Trade locatie’

We zijn er al een tijdje mee bezig maar in 2020 gaat het gebeuren; wij worden dan officieel ‘Fair Trade locatie’. De Gemeente Westerveld waarin mijn bedrijf is gevestigd is al jaren Fair Trade Gemeente.

Gemeente Westerveld is Fair Trade Gemeente

De Gemeente Westerveld is Fair Trade Gemeente en daarin horen ook Fair Trade bedrijven. Dwingelderheem gaat binnenkort het rijtje met bedrijven uitbreiden.

Een eerlijke beloning voor iedereen

De producten die ik inkoop zijn zoveel mogelijk lokaal, biologisch en mogelijk biologisch/dynamisch en seizoensgebonden. Lokaal en biologisch eten staat op nummer één maar het voedsel wat van ver komt moet eerlijk zijn beloond. Zelf wil ik ook graag eerlijk worden beloond voor mijn werk op Dwingelderheem en dat gun ik ook al mijn medemensen. Door Fair Trade actief uit te dragen hoop ik mensen aan het denken te zetten. Een eerlijke beloning voor iedereen!

Dit is de lijst met producten die ik al Fair Trade inkoop (ik streef ernaar deze lijst te blijven uitbreiden mits het product ook biologisch is):

 

 • Koffie
 • Thee
 • Suiker
 • Chocolademelk
 • Kokosmelk
 • Kokosolie
 • Bananen
 • Chocoladerepen
 • Hazelnootpasta
 • Rijst
 • Hagelslag

 

Wat is Fair Trade of Eerlijke Handel

Ook wel fijn om niet te veel Engels in onze Nederlandse taal toe te laten. Eerlijke Handel in plaats van Fair Trade dus maar het wereldwijde keurmerk kennen we toch als Fair Trade. Voor iedereen is dan duidelijk dat dit staat voor eerlijke handel. Dit betekent dat producenten van Fair Trade producten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten en dat er eerlijke lonen worden uitbetaald. Fair Trade is een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven. Met de extra inkomsten worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen gemaakt en nog veel meer. Fair Trade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen.

Met dank aan mijn lieve moeder

Misschien een vreemde zin in mijn verhaal; “Met dank aan mijn moeder”.Maar juist mede door mijn moeder word ik een Fair Trade locatie. Toen mijn, inmiddels 85-jarige moeder, met de VUT ging na een lang en hardwerkend bestaan ging ze zich vervolgens als vrijwilligster inzetten voor de Wereldwinkel in Veendam. Dit heeft ze vervolgens zo’n 15 jaar met veel plezier gedaan. Een winkel vol Fair Trade producten, daar groeide ook mijn interesse in Fair Trade. Ik geef het ook met liefde weer door…..