Dwingelder Ommetje ‘Uranus’

Sinds het najaar van 2020 loopt het Dwingelder Ommmetje ‘Uranus’ voor ons huis langs. Leuk om te zien hoeveel mensen deze route lopen. De route is 5,2 kilometer en loopt door het buurtschap Eemster. Het is en leuke verrassende route langs monumentale boerderijen en paden waar je normaal niet langs komt. Inmiddels ben ik zelf ook actief in de werkgroep Dwingeler Ommetjes. Laatst heb ik zwerfvuil geprikt op de hele route en heb ik laatst met andere vrijwilligers bosplantsoen aangeplant langs de route. Leuk om dicht bij huis actief te zijn voor dit leuke initiatief.

Inmiddels hebben al veel vergadergasten tussen de middag deze leuke route gelopen. Als je een beetje lekker doorwandeld ben je binnen een uur weer terug op Dwingelderheem. 

wandelen in drenthe

Rustpunt Dwingelderheem

Nog meer leuk nieuws: vanaf februari 2021 is Dwingelderheem officieel Rustpunt! In onze gezellige schaftkeet op het landje kun je tussen de fruitbomen genieten van een lekkere koffie, thee, bouillon, chocolademelk of soep. Even lekker opwarmen en uitrusten, schuilen of je fiets opladen. Er zijn inmiddels ruim 600 Rustpunten in Nederland, ik ben er nu ook één van.

Zin in een wandeling vanaf ons Rustpunt?

Dat kan. Je kunt hier onze contactgegevens vinden. Ben je alvast nieuwsgierig geworden en wil je nu al een kijkje nemen? Bekijk onze impressiepagina maar let wel; in het echt is Dwingelderheem nóg mooier! 😉

dwingelderheem natuur workshoplocatie