Vergaderen in de natuur

Gezellig

Ontspannen

5 redenen om te vergaderen in de natuur

In de 24-uurs economie van tegenwoordig ontkomt u (vrijwel) niet aan regelmatige vergaderingen. Dit is vaak nuttig en soms noodzakelijk, maar toch willen we dan nog wel eens vastzitten in bepaalde denkpatronen. Dit ligt niet eens zozeer aan de vergadermomenten, maar zit meer in onszelf. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en denken in bepaalde kaders. Juist op momenten dat er nieuwe invalshoeken welkom zijn en een nieuwe impuls kunnen geven aan een vastgelopen proces, dan kan het goed zijn om het eens over een andere boeg te gooien. Vergaderen in een natuurlijke en groene omgeving in plaats van in een ommuurde ruimte kan heel verfrissend werken. Hieronder 5 goede redenen om dit te ondernemen.

 

1. U gaat weg uit uw dagelijkse ritme

Als u vergadert in een natuurlijke omgeving dan is dat in 9 van de 10 gevallen wezenlijk anders dan u gewend bent. Meestal zitten we in een kantoor en vergaderen waar we altijd al aan het werk zitten. We willen – als het lekker weer is – nog wel eens naar buiten gaan om tijdens de lunch informeel zaken eens door te spreken en de benen te strekken, maar daar houdt het dan wel bij op.

 

2. In alle rust op zoek naar nieuwe inzichten

Het vervelende van het verkrijgen van nieuwe inzichten, is dat dit zelden te forceren is. Inspiratie komt op momenten dat het onverwachts is. Toch kunt u het lot een handje helpen. Als u voor uzelf rust creëert, in tijd en in ruimte, dan gunt u uzelf de gelegenheid alles rustig te overdenken. Dit geldt ook in teamverband. Door rust en ruimte te benutten ontstaan omstandigheden waarin inspiratie kan gedijen.

 

3. Een hogere productiviteit

Vergaderen in een natuurlijke omgeving zorgt voor een hogere productiviteit. Veelal zult u zich prettig voelen en zult u efficiënter omgaan met uw tijd. Hierdoor bent u productiever. Natuurlijk kunnen ook nieuwe inzichten en nieuwe ideeën leiden tot een effectievere manier van werken.

 

4. Een scherpere houding

Als u gaat vergaderen op een natuurrijke locatie, dan spreekt dit tot de verbeelding. Het is een fundamenteel andere omgeving dan u gewend bent, en hierdoor zit er ook een bepaalde lading op de vergaderdag. Het is anders dan normaal, het is een vergadering zoals die er normaal niet is. Onbewust zijn mensen dan scherper, actiever en meer betrokken.

 

5. Teambuilding

Vergaderen in de natuur is een perfecte manier om de teambuilding te bevorderen. In een meer natuurlijke en ongedwongen sfeer ontstaat er meer cohesie en synergie. Eigenlijk wordt er een leuke activiteit gekoppeld een de  vergadering. Dit heeft een gunstige invloed op de groepsdynamiek. Mensen leren elkaar beter kennen en raken beter op elkaar ingespeeld.

Al met al zijn dit een flink aantal redenen om toch eens te vergaderen in de natuur. Benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn bij Dwingelderheem? Informeer naar de mogelijkheden op 06 – 4609 8687 of vul onderstaand contactformulier in.

Waarom ’t Heem?

Rustige locatie

Sfeervolle, lichte workshopruimte

Uitzicht op prachtige heemtuin met natuurvijver

Gebruik van natuurtuin met sfeervolle zitjes

Wandelen in de prachtige natuur

Affiniteit met onze groene bedrijfsfilosofie

Voedzame en verse lunches

 

Direct reserveren

Inge Dijkinga

Dwingelderheem Dwingeloo
Boterveen 13
7991 PV Dwingeloo

U kunt ons gewoon bellen
06- 46 09 86 87