Effectief vergaderen in de natuur van Drenthe

Gezellig

Ontspannen

Vergaderingen kunnen soms eindeloos duren zonder dat het ergens toe leidt. Een van de oorzaken van een inspiratieloze vergadering is de omgeving waarin deze plaatsvindt. Wilt u het anders aanpakken? Maak een vergadering dan effectiever en creatiever door te kiezen voor een natuurlijke en duurzame omgeving. Dit vindt u bij Dwingelderheem Dwingeloo in Drenthe.

 

Vergaderen is tijdverspilling

Door veel medewerkers wordt vergaderen gezien als een grote tijdsverspilling. Zonde, want een goede vergadering is juist waardevol. Het is de manier waarop vergaderingen worden ingestoken die ervoor zorgt dat de meeste bijeenkomsten onproductief zijn en hun doel niet halen. Zo worden vergaderingen ingeschoten zonder een duidelijk doel. Collega’s houden van praten en wijden vaak te ver uit of halen onderwerpen aan die niet relevant zijn. Of medewerkers laten zich gemakkelijk afleiden door telefoontjes en e-mailtjes die niets met de vergadering van doen hebben. Daarbij komt ook nog eens de vergaderruimte die uiterst functioneel is ingericht. 

 

Effectiever vergaderen – het kan wel

Er zijn tal van oplossingen te bedenken om een vergadering effectiever in te richten. Dit betreffen kleine maar ook grote aanpassingen. Een wat grotere, maar zeker effectieve aanpassing is het kiezen van een nieuwe vergaderomgeving. Kies niet voor de standaard ruimte op kantoor, maar plan een vergadering in een natuurlijke en duurzame omgeving. Vergaderen in de natuur levert verschillende voordelen op waarmee die vergadering opeens wel nuttig blijkt te zijn. Effectiever vergaderen, het kan wel bij Dwingelderheem.

 

Voordelen van vergaderen in de natuur

  1. U bent weg uit de dagelijkse kantoor omgeving, wat direct zorgt voor nieuwe energie bij medewerkers;
  2. Vergaderen in de natuur werkt zeer inspirerend. De andere omgeving zorgt voor een creatievere kijk op zaken;
  3. Uit onderzoek blijkt dat men beter met stress omgaat in een groene omgeving. Medewerkers voelt zich meer ontspannen en maken hierdoor betere keuzes;
  4. U hoeft niet bang te zijn voor storende factoren, zoals andere gesprekken in de gang of belangrijke mailtjes die niet over de vergadering gaan;
  5. Buiten de kantoor omgeving vergaderen geeft voldoende tijd om te vergaderen. De dag is volledig ingepland voor deze vergadering en collega’s hebben niet de mogelijkheid om andere afspraken in te plannen;
  6. Na een tijdje vergaderen is er de mogelijkheid om een heerlijk frisse neus te halen in onze natuurtuin of een originele vergaderbreak in te lassen. Maak ook eens verfrissende wandeling op het nabijgelegen Leggelderveld (van Natuurmonumenten)om zo uw hoofd leeg te maken en weer fris de vergadering te hervatten.   

Vergaderen op locatie

Naast dat vergaderen in de natuur effectiever is dan in een standaard vergaderruimte op kantoor, brengt vergaderen op locatie nog andere voordelen met zich mee. Zo hoeft u zich niet druk te maken over bijvoorbeeld voorbereidingen, benodigde faciliteiten en een goede lunch. Desgewenst kunt u een vergaderdag ook uitbreiden met een teambuilding dag. Kortom volop mogelijkheden bij Dwingelderheem om een succesvolle vergadering te plannen in de groene natuur. 

Waarom ’t Heem?

Rustige locatie

Sfeervolle, lichte workshopruimte

Uitzicht op prachtige heemtuin met natuurvijver

Gebruik van natuurtuin met sfeervolle zitjes

Wandelen in de prachtige natuur

Affiniteit met onze groene bedrijfsfilosofie

Voedzame en verse lunches

 

Direct reserveren

Inge Dijkinga

Dwingelderheem Dwingeloo
Boterveen 13
7991 PV Dwingeloo

U kunt ons gewoon bellen
06- 46 09 86 87