Eten op Dwingelderheem zonder After-lunch-dip

Een after-dinner-dip. Veel mensen hebben er last en dit is vooral lastig tijdens belangrijke vergaderingen of trainingen. U kent het vast wel: uw ogen amper kunnen openhouden en erg energieloos zijn. We kennen het verschijnsel ook als after-dinner-dip.

 

Hoe onstaat de after-dinner-dip nu?

 

Tussen 14.00 en 16.00 uur daalt je lichaamstemperatuur, hier zorgt je eigen biologische klok voor. Door deze temperatuurdaling maakt je lichaam het hormoon melatonine aan. Dit hormoon zorgt er vervolgens voor dat je slaperig wordt. De sïesta in veel landen is dus zo gek nog niet.

Het verhaal over de melatonine heeft echter maar een beperkte rol in de after-dinner-dip. De belangsrijkste reden is de energiedip.

 

Wat zorgt voor deze energiedip?

 

Maaltijden waarin veel koolhydraten of vetten zitten, of dranken met een hoog suikergehalte zorgen voor deze energiedip na het eten. Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat de koolhydraten en suikers die je eet snel in de darmen worden verteerd waardoor er een piek ontstaat in de in de bloedsuikerspiegel.

Om energiedips te voorkomen, is het belangrijk om sterke pieken na het eten te voorkomen en diepe dalen door een lange tijd niets te eten in de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 

Waarom geen after-lunch-dip en after-dinner-dip op Dwingelderheem?

 

Bij ons krijg je uitsluitend volwaardige en volkoren producten. Door veel groenten te eten krijg je een behoorlijke portie vezels binnen Deze helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en zorgen voor meer energie.

 • Wij voegen gezonde vetten en eiwitten aan uw maaltijd toe. Zowel onverzadigde (gezonde) vetten als eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel, doordat ze trager in het lichaam worden opgenomen.
 • Eet niet teveel in één keer, maar eet meerdere kleinere porties.
 • Geen toegevoegde suikers in onze vruchtensappen.
 • Ga na de lunch nog lekker bewegen in de frisse lucht. Door te bewegen zorg je ervoor dat de energie niet gelijk opgeslagen wordt, maar gebruikt wordt voor beweging. Door buiten te bewegen zorg je ook nog eens voor extra zuurstof, wat de verbranding extra bevordert.

 

Wij werken graag mee aan uw energieke vergaderdag of trainingssessie

VUL HIERONDER UW GEGEVENS IN EN DAN NEMEN WIJ CONTACT MET U OP.


  Wij verzorgen jullie graag een gezonde lunch of diner bij een training, vergadering of bij een andere activiteit

  De Heemkeuken

  Alles uit de keuken (biologisch/dynamisch)  komt zoveel mogelijk uit eigen moestuin en kas.

  Lees meer over De Heemkeuken

  Impressie

  Neem een kijkje in de keuken bij Dwingelderheem

   

  Ga hier naar de impressie

  Om de Heem heen

  Wilt u langer verblijven of weten welke prachtige natuur in de buurt is?

   

  Ga hier naar ‘Om de Heem heen’