VEGETARISCHE KOOKCURSUS, WINTER
2019

Deze kookcursus van 6 ochtenden en een afsluitend 4-gangen diner biedt je een kijkje inde vegetarisch-biologische keuken

Over de workshop

Ben je al een beetje bekend met vegetarisch koken of weet je er nog weinig van? Dan is deze vegetarische kookcursus vast iets voor jou.Deze kookcursus van 6 ochtenden en een afsluitend 4-gangen diner biedt je een kijkje in de vegetarisch-biologische keuken.

Voor wie geschikt?
De cursus is bedoeld om een aanzet te geven wanneer je nog wat onbekend bent op het terrein van de vegetarische keuken.Daarom laat ik jou in deze kookworkshop vegetarisch koken zien hoe je een uitgebalanceerd menu samenstelt uit een brede selectie vegetarische ingrediënten.

Iedere les behandelen we een ander onderwerp en gaan we veel proeven van wat we hebben gemaakt. Alles wat je hebt gemaakt tijdens de cursus mag je mee naar huis nemen. Dan kunnen je huisgenoten er ook lekker van proeven.We werken altijd met 100% biologische producten.

Over de lessen
De eerste les starten we met koffie/thee en iets lekkers, een korte kennismaking en dan één theorieles. De lessen erna starten we altijd eerst met koffie/thee en iets lekkers en volgt een korte kookdemo door Inge. Daarna gaan jullie zelf aan de slag met de recepten. Tijdens de lessen is er altijd voldoende tijd om al je vragen te stellen.

Aan het einde van deze cursus heb je kennisgemaakt met heel veel soorten ingrediënten en kun je een lekkere vegetarische maaltijd bereiden. Voor een 4-gangen-kerstdiner draai jij je hand niet meer om. De laatste les is vooral heel erg gezellig. We bereiden met de woensdag en donderdag groep een 4 gangen diner en gaan daarna uitgebreid dineren, praten, wijntjes (of sapjes)drinken en muziekjes draaien. Een prachtige en gezellige afsluiting op een leerzame cursus.

 

 

Workshopleider

Inge Dijkinga (1964), eigenaar van Dwingelderheem, gaat deze cursus geven. Zelf eet ze al bijna haar hele leven vegetarisch en is dus volledig thuis in de vegetarische keuken.Ze heeft de opleidingen Natuurvoeding-consulent gevolgd in Driebergen en De Groene Kookacademie in Amersfoort. In haar vergaderlocatie bereidt zij altijd de lunches voor de groepen die komen trainen en vergaderen. Inge heeft inmiddels veel ervaring in het geven van kookcursussen/workshops.

Data Woensdagochtend-groep

6 november – Kennismaking en theorieles.
13 november – Groentetaart maken
20 november – Broodbeleg en spreads maken
27 november – Salades en dressings
4 december – Bouillon en soepen
11 december – Nagerechten
18 december –  Gezamenlijk met de woensdag -en donderdaggroep bereiden we een 4-gangen Kerstdiner. We eten daarna bij sfeervol kaarslicht. Incl. Biologisch Wijnarrangement

Data Donderdagochtend-groep

7 november – Kennismaking en theorieles.
14 november – Groentetaart maken
21 november – Broodbeleg en spreads maken
28 november – Salades en dressings
5 december – Bouillon en soepen
12 december – Nagerechten
18 december –  Gezamenlijk met de woensdag -en donderdaggroep bereiden we een 4-gangen Kerstdiner. We eten daarna bij sfeervol kaarslicht. Incl. Biologisch Wijnarrangement.

Belangrijke informatie

  • De lessen zijn zowel voor de woensdag als de donderdag groep van 09.30 tot 11.45 uur. m.u.v. 18 december. Dan starten we om 17.00 uur en sluiten tegen 22.00 uur af.
  • Op de eerste les ontvangt iedere cursist een map met syllabus. Tijdens iedere les krijg je aanvullingen en recepten mee naar huis.
  • Iedere les onbeperkt koffie/thee en iets lekkers.
  • De kookcursus is 100% vegetarisch en biologisch. De cursus is niet veganistisch.
  • We werken altijd met de allerbeste ingrediënten en keuken materialen.
  • Minimaal aantal deelnemers: 6, Maximaal aantal deelnemers: 10
  • Docent: Inge Dijkinga
  • De prijs voor deze cursus € 395,00 incl. ingrediënten en recepten
  • Inschrijving is definitief wanneer het volledige bedrag op onze rekening is bijgeschreven.
  • Schrijf je in via: info@dwingelderheem.nl of bel 06-46098687

Direct Reserveren

Contactgegevens

Inge Dijkinga
Dwingelderheem
Boterveen 13

7991 PV Dwingeloo

U kunt ons bellen op
06- 46 09 86 87

Of u kunt e-mailen naar
info@dwingelderheem.nl
en wij zullen zo snel mogelijk uw bericht beantwoorden.