Een nieuwe invalshoek

In de 24-uurs economie van tegenwoordig ontkom je vrijwel niet aan regelmatige vergaderingen. Dit is vaak nuttig en soms noodzakelijk, maar toch willen we dan nog wel eens vastzitten in bepaalde denkpatronen. Dit ligt niet eens zozeer aan de vergadermomenten, maar zit meer in onszelf. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en denken in bepaalde kaders.

Juist op momenten dat er nieuwe invalshoeken welkom zijn en een nieuwe impuls kunnen geven aan een vastgelopen proces, dan kan het goed zijn om het eens over een andere boeg te gooien. Vergaderen in een natuurlijke en groene omgeving in plaats van in een ommuurde ruimte kan heel verfrissend werken. Hieronder 5 goede redenen om dit te ondernemen.

wandelen in drenthe

1. Weg uit het dagelijkse ritme

Als je vergadert in een natuurlijke omgeving dan is dat in negen van de tien gevallen wezenlijk anders dan je gewend bent. Meestal zitten we in een kantoor en vergaderen we waar we altijd al aan het werk zitten. We willen als het lekker weer is nog wel eens naar buiten gaan om tijdens de lunch informeel zaken eens door te spreken en de benen te strekken, maar daar houdt het dan wel bij op. Vaste patronen onderbreken en veranderen van je werkomgeving zorgt voor vernieuwing, nieuwe prikkels en stimuleert je creativiteit. Als je bij ons vergadert heb je een hele andere ervaring dan die je gewend bent.

2. In alle rust op zoek naar nieuwe inzichten 

Het vervelende van het verkrijgen van nieuwe inzichten, is dat dit zelden te forceren is. Inspiratie komt op momenten dat het onverwachts is. Toch kun je het lot een handje helpen. Als je voor jezelf rust creëert, in tijd en in ruimte, dan gun je jezelf de gelegenheid alles rustig te overdenken. Dit geldt ook in teamverband. Door rust en ruimte te benutten ontstaan omstandigheden waarin inspiratie kan gedijen.

3. Een hogere productiviteit  

Vergaderen in een natuurlijke omgeving zorgt voor een hogere productiviteit. Veelal zult u zich prettig voelen en zult u efficiënter omgaan met uw tijd. Hierdoor bent u productiever. Natuurlijk kunnen ook nieuwe inzichten en nieuwe ideeën leiden tot een effectievere manier van werken.

4. Groen doet goed

Steeds meer onderzoeken onderstrepen de positieve effecten van groen op de gezondheid. Natuur vermindert stress en verkleint de kans op ziektes. Een bezoek aan de natuur leidt tot een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Ook zorgt het voor een toename aan positieve gevoelens en energie. Bovendien nodigt de natuur uit tot bewegen. Gezonde voeding draagt bij aan welzijn en duurzaamheid. Toch is de helende werking van de natuur op onze gezondheid nog nauwelijks algemeen bekend.

 

5. Teambuilding

Vergaderen in de natuur is een perfecte manier om de teambuilding te bevorderen. In een meer natuurlijke en ongedwongen sfeer ontstaat er meer cohesie en synergie. Eigenlijk wordt er een leuke activiteit gekoppeld een de  vergadering. Dit heeft een gunstige invloed op de groepsdynamiek. Mensen leren elkaar beter kennen en raken beter op elkaar ingespeeld.

 

Benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn bij Dwingelderheem?

 

Je bent welkom! Je kunt hier onze contactgegevens vinden. Ben je alvast nieuwsgierig geworden en wil je nu al een kijkje nemen? Bekijk onze impressiepagina maar let wel; in het echt is Dwingelderheem nóg mooier! 😉

dwingelderheem natuur workshoplocatie