Een bewogen jaar

Dat het jaar 2021 de geschiedenisboeken in zal gaan als een bewogen jaar, mag wel duidelijk zijn. 

Wij moesten ook keer op keer schakelen, teleurstellingen verwerken, weer opladen en toch weer doorgaan. Dat maakt je uiteindelijk sterker en nederiger. Niets is meer zeker en voor alle boekingen die toch doorgingen was je nog meer dankbaar dan voorheen.

 

Vet op de botten

Tussen de lock-downs door hadden we het drukker dan ooit tevoren, bedrijven bleven maar boeken. Heel mooi natuurlijk, zo konden we weer wat ‘vet op de botten’ kweken om in de slechte tijden toch te kunnen blijven bestaan. 

 

Wij mogen gewoon open zijn

Nu ik dit schrijf zitten we wederom in een lock-down maar mogen wij gewoon open zijn. De boekingen voor de komende periode druppelen voorzichtig weer binnen en we hebben steeds meer hoop op een mooie en druk 2022. 

 

Kledingbank Westerveld

Dit jaar hadden we willen afsluiten met een oliebollen actie. De opbrengst hiervan wilden we doneren aan de Kledingbank Westerveld. Maar dit evenement mocht niet doorgaan. Toch wilden we hun niet met lege handen laten staan en heeft Dwingelderheem hun een donatie gedaan. Volgend jaar willen we alsnog een mooie actie gaan organiseren voor hun. Wat voor actie weet ik nog niet, alle suggesties zijn welkom.

 

 

Geen Facebook en Instagram meer

In mijn vorige blog schreef ik dat ik per 1.1.2022 van Facebook en Instagram zou gaan, dat is inmiddels een feit. Het voelt vooralsnog goed geen deelgenoot meer te zijn van dit platform. Vaker een mooi blog schrijven en actiever inzetten op LinkedIn is wat ik nu doe. 

 

Hoe blijf ik gemotiveerd

Hoe blijf ik nu gemotiveerd? Door positief vooruit te blijven kijken. Vertrouwen te hebben in de toekomst maar niet de illusie te hebben dat alles weer gaat worden voordat Corona in ons leven kwam. Het moet ook nooit meer worden zoals het was, we hebben in Nederland een veel en veel te grote ecologische voetafdruk. Dit is de tijd voor verandering. Door hier steeds zelf weer stappen in zetten blijf je gemotiveerd. Niet alleen voor mijzelf maar voor alle generaties die na ons komen. Onverminderd willen wij ons paradijsje Dwingelderheem nog meer uitbouwen tot een weldadig plekje voor mensen, dieren en planten. Met deze goede motivatie gaan we het nieuwe jaar in!

 

Hoe blijf ik vrolijk

Hoe blijf ik vrolijk? In de eerste instantie door niet meer zoveel nieuws te luisteren en te zien. Doordat ik altijd de radio aan had staan in de keuken, kreeg ik ook ieder uur een portie nieuws in de keuken geslingerd waar ik niet om vroeg. Dat moest anders realiseerde ik me toe ik merkte dat het mijn humeur beïnvloede. Geen radio meer aan maar afspeellijsten met muziek waar ik op dat moment zin in had. In de auto luisterde ik naar Podcast i.p.v. radio en ik ontdekte hoe leuk en leerzaam dit is. Mijn grootste interesses; fotografie, koken en tuinieren werden op hun wenken bediend met allerlei mooie podcast. En ik ontdekte Storytel waar ik erg vrolijk van word. Een mooie ontdekking dat ik tijdens het wandelen, koken of tuinieren kan luisteren naar prachtige boeken over filosofie en spiritualiteit is voor mij echt de eye-opener van 2021.Een inzicht waar ik zonder Corona misschien nooit, of later in mijn leven pas, aan toe was gekomen.