Waarom natuur zo belangrijk is voor je welzijn

Op hoeveel plekken kun je vergaderen of trainen in een echt natuurlijke omgeving? Niet zo heel erg veel toch? Waar alleen ‘lawaai’ is van de vogels. In de zomer zitten onze groepen overal verspreid in de grote natuurtuin. We hebben overal zitjes gemaakt, in de zon of in de schaduw. De keuze is aan jou waar je wilt zitten. 

Ook vandaag zit er een groep te trainen in de tuin, ze zijn vanochtend al met hun eerste koffie in de tuin neergestreken. De vergaderruimte ligt er maar stilletjes bij op zo’n dag. Maar wat is dit heerlijk voor deze groep; een werkplek in de natuur. Je krijgt er energie en inspiratie van. Elk zonnestraaltje pakken na zo’n grijze periode die gelukkig achter ons ligt. 

Lekker in de natuurtuin je training houden vinden bijna alle trainers leuk; hopsake de flip-overs en het whiteboard mee de tuin in en je hebt je werkplek gecreëerd in de tuin. Ik kijk er altijd graag naar, dat komt ook omdat ik zelf ook zo ontzettend graag buiten ben. ’s Winters kun je wel weer binnen vergaderen en trainen maar nu is het…..zomer!

dwingelderheem natuur workshoplocatie

 

1. Kom je meer groepen tegelijk tegen in de natuurtuin? 

Wanneer je bij ons komt heb je exclusief de hele ruimte en tuin tot je beschikking. Jij beslist dus met je groepje waar je wilt zijn. Lekker in de Natuurtuin bij de grote vijver, of toch liever binnen bij slecht weer? Alles kan en mag, het hangt af van het weer en je programma.

2. Is er Wifi buiten?

Onze glasvezel-verbinding geeft ook signaal in de tuin. Dit is echter minder krachtig als binnen maar sterk genoeg om mee te kunnen werken.

3. Wandelen vanaf Dwingelderheem

In de lunchpauze kun je heerlijk wandelen vanaf Dwingelderheem. Wil je heel kort, dan is ons wandelpad in het weiland erg leuk. Wil je wat langer wandelen, dan kun je het Dwingelderheem Ommetje Uranus lopen. Het is 5,2 km. lang en loopt langs mooie plekken in de omgeving. Uitgerust in je hoofd kom je na de pauze terug op Dwingelderheem en vervolg je het programma.

4.Ook binnen wordt het steeds groener

In de vergaderlocatie en op ons overdekte terras is het steeds groener aan het worden met kamerplanten. Planten zorgen voor zuurstof, een goed werkklimaat en geven rust. In een rustige en groene omgeving komen de ideeën vanzelf, ervaar het maar.

5.Kwetsbare planten

Overal in de tuin mag je neerstrijken, daar houden we van. Wat echter niet mag is het plukken of vernielen van planten. We hebben de tuin vol inheemse maar ook kwetsbare soorten, daar zijn we dus heel erg zuinig op. Wil je iets weten of heb je vragen over onze tuin; laat het ons weten en we komen graag iets vertellen.

 

 

 

 

Benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn bij Dwingelderheem?

 

Je bent welkom! Je kunt hier onze contactgegevens vinden. Ben je alvast nieuwsgierig geworden en wil je nu al een kijkje nemen? Bekijk onze impressiepagina maar let wel; in het echt is Dwingelderheem nóg mooier! 😉

Dropplant