De aanleiding voor je bedrijfsuitje

De datum voor het jaarlijkse organiseren voor een bedrijfsuitje komt met snel dichterbij en je hebt werkelijk nog geen idee wat te organiseren. Uiteraard, er zijn heel veel mogelijkheden, maar hoe pak je dit aan? Waar begin je mee en hoe zorg je ervoor dat het een topdag gaat worden?

Een bedrijfsuitje is een belangrijke dag en je wilt dat het een positief effect heeft op je collega’s. Dit moet uiteindelijk van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf. In het begin is het daarom belangrijk om het doel van je bedrijfsuitje te bepalen.

Wat is de aanleiding van deze dag? Is het een vast gebruik of koppel je het uitje aan de introductie van interne vernieuwingen; bijvoorbeeld een nieuwe koers die het bedrijf gaat varen. De ervaring leert dat een ‘boodschap’ die tijdens een bijzondere activiteit op een andere locatie dan de werkplek wordt overgebracht, veel langer blijft hangen.

wandelen in drenthe

 

1. Wie gaan we uitnodigen? 

Vraag jezelf van tevoren goed af voor wie uw bedrijfsuitje is. Willen we alleen met personeel van ons bedrijf gaan of nemen we ook partners, kinderen of eventueel relaties mee? Hou er ook rekening mee dat als je bij Dwingelderheem je bedrijfsuitje organiseert er plek is voor maximaal 16 deelnemers. 

2. Vaststellen van het budget

Zorg ervoor dat je een budget (per persoon of totaalbudget) hebt, zodat je weet op welke activiteiten je je kunt gaan richten. Bij te weinig budget is er wellicht extra geld beschikbaar wanneer u het bedrijfsuitje gedeeltelijk in eigen tijd of helemaal in eigen tijd plaatsvindt. Onderhandel hierover met je leidinggevende.

3. De activiteiten

Zoek twee, maximaal drie activiteiten waar je informatie van opvraagt. Probeer ieder jaar weer iets unieks te kiezen. Ben je met minder dan 16 personen? Breng dan een bezoek Dwingelderheem. Check ook meteen de beschikbaarheid, zodat je een aantal data kunt voorleggen bij je collega’s. Dwingelderheem biedt ook teambuilding aan via een van onze samenwerkende partners.  Neem hiervoor contact met ons op voor meer informatie

4. Leg het voor aan uw collega’s 

Leg uw selectie van activiteiten voor aan uw collega’s, peil de reacties middels een voorkeurslijst (als je het geheim wilt houden, maak er dan bijvoorbeeld van: ‘Indoor activiteit met spanning’ of  ‘Outdoor activiteit met ontspanning’.  Bepaal aan de hand hiervan voor welke activiteit je kiest. Neem hier ook meteen de voorkeursdatum in mee. Als je dan toch alles aan het verzamelen bent, kun je ook de dieetwensen en eventuele fysieke beperkingen inventariseren.  Wist je overigens dat Dwingelderheem volledig rolstoeltoegankelijk is?

5. Het vervoer

Zorg ervoor dat dit goed is geregeld. Vaak willen je collega’s een glaasje alcohol nuttigen tijdens het bedrijfsuitje, dan is het handig om vervoer te regelen of samen te rijden en een BOB aan te wijzen.

6. Deelnemers uitnodigen 

Zorg voor een originele uitnodiging, aan iedereen persoonlijk gericht. Je wil iedereen enthousiast krijgen dus maak er iets leuks van. Houdt dan de inschrijvingen bij op een Excel sheet. Om late afzeggingen te voorkomen kun je aangeven dat je een X-bedrag bij de deelnemer in rekening brengt indien er binnen een bepaalde periode zonder goede reden wordt afgezegd.

7. Een aantal dagen vooraf

Neem het programma goed door om de laatste wijzigingen en voorkeuren door te nemen.

8. Een dag voor het bedrijfsuitje

Stuur alle deelnemers één dag voor uw bedrijfsuitje een app of mail met belangrijke informatie. Hiermee kun je ook je mobiele nummer doorgeven als er last minute vragen zijn. 

9. Op de dag zelf

Zorg dat je zelf ruim op tijd aanwezig bent.  En zorg ervoor dat je leuke foto’s en filmpjes maakt. Zorg ook voor een leuke ‘give-away’ aan het einde van de dag. Wij bieden optioneel een groepsfoto aan voor je team. 

10. Evaluatie

Houdt na jullie bedrijfsuitje een enquête en presenteer de uitkomsten aan je leidinggevende en directie. Neem de uitkomsten ook mee naar de organisatie van volgend jaar!  Ook wij willen graag weten hoe je ervaring was bij Dwingelderheem.Heb jij zelf nog tips voor het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsuitje? Deel ze dan met ons!

 

Benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn bij Dwingelderheem?

 

Je bent welkom! Je kunt hier onze contactgegevens vinden. Ben je alvast nieuwsgierig geworden en wil je nu al een kijkje nemen? Bekijk onze impressiepagina maar let wel; in het echt is Dwingelderheem nóg mooier! 😉

dwingelderheem natuur workshoplocatie